Dezvoltarea celei de-a patra versiuni Joomla! este ținta principală, dar pînă la finalizarea procesului respectiv sînt lansate ultimele variante ale versiunii 3: Joomla! 3.8 a fost lansată ieri și are peste 300 de elemente noi, dintre care două îmbunătățiri sînt majore: noul sistem de redirecționare și un nivel de compabilitate cu Joomla! 4,0. În plus, două probleme de securitate au fost rezolvate.

Cîteva dntre elementele noi:

  • Noul sistem de redirecționare oferă mai mult control utilizatorilor în ce privește structura URL-urilor, inclusiv ceea ce au cerut mulți de-a lungul timpului: opțiunea de a șterge ID-urile din URL-uri
  • Nivelul de compatibilitate cu Joomla! 4 - Dezvoltarea următoarei versiuni a făcut cîteva schimbări importante în codul nucleului prin migrarea claselor și folosirea namspace-urilor din PHP. Joomla! 3.8 include un nivel de cartografiere care permite dezvoltatorilor să folosească vechile nume ale claselor în timp ce se folosesc de avantajele noii structuri de denumire a claselor.
  • Datele mostră de la instalare au fost îmbunătățite - Acum este posibil să instalezi și mai tîrziu (luni sau ani) datele mostră pe care le poți adăuga pachetului Joomla! imediat după ce-l instalezi. Acest lucru le permite utilizatorilor să-și creeze propriul set de date generice și dezvoltatorii de extensii să-și instaleze date de test pentru extensiile lor.
  • Suport de criptare Sodium - PHP 7,2 prezintă noua extensie sodium pentru procesarea datelor criptate, iar printr-o metodă de translație Joomla! 3,8 face API-ul disponibil utilizatorilor încă înainte de a-și actualiza PHP-ul la versiunea 7,2.

Pentru mai multe informații poți vizita site-ul de prezentare a Joomla! 3.8.

După cîțiva ani de muncă, noul sistem de redirecționare este în cele din urmă disponibil. ”Router”-ul definește o interfață nouă și mai flexibilă pe care dezvoltatării pot s-o folosească pentru crearea și procesarea URL-urilor, oferind de asemenea mai multe opțiuni utilizatorilor pentru a stabili cum vor să arate URL-urile (inclusiv posibilitatea des solicitată de a șterge ID-urile articolelor din URL). Începînd de la versiunea 3,8, Joomla! a făcut public un nou sistem de redirecționare pentru mai multe componente (Conținut, Contact, Utilizatori și Fluxurile de noutăți). Poți configura noul sistem în 3 moduri diferite:

Dacă vrei să folosești chiar de acum acest sistem de redirectare urmează pașii din imaginile de mai jos. Dar sînt cîteva chestii de luat în calcul de către utilizatorii nerăbdători: pentru moment noul sistem nu este 100% compatibil cu vechiul sistem de redirecționare, iar în unele cazuri pot apărea mesaje de eroare (404 page not found pentru URL-urile vechi) după tranziția la noua redirecționare.

Pe GitHub, problema #14848 a rămas deschisă pentru a putea discuta idei pentru continuarea planului de migrare și capacitatea de a păstra URL-urile vechi (pînă la un punct). Discuții suplimentare pe marginea acestui subiect sînt încurajate.

Realizăm site-uri de prezentare a activitățile tale și aplicații pentru internet care te ajută să-ți organizezi activitatea într-un mod cît mai eficientă și fără pierderi (în bani, timp și energie), oriunde te-ai afla și ai la dispoziție o conexiune de internet. Ai nevoie doar de un domeniu de internet, spațiu pe server și aplicația pe care o dezvoltăm pentru tine.

Partea de optimizare pentru motoarele de căutare este foarte importantă cînd vine vorba de site-uri - ele trebuie să îndeplinească anumite criterii pentru a apare cît mai des printre rezultatele căutărilor. Îți analizăm website-ul și îți oferim consultanță despre opțiunile pe care le ai la dispoziție pentru a crește vizibilitatea și traficul.

Dezvoltăm aplicații web și pentru dispozitive mobile pentru companii și organizații diverse, adaptate cerințelor și necesităților clienților. Prin intermediul lor angajații și colaboratorii pot lucra mai eficient și cu mai puține cheltuieli pentru companie. Oferim suport pentru aplicațiile folosite în mod curent și le dezvoltăm în continuare folosind tehnologii moderne.

Oferim consultanță pe marginea sistemelor informatice pe care le ai la dispoziție și îți oferim soluții pentru eficientizarea și dezvoltarea lor în continuare, îți analizăm activitatea companiei și / sau organizației și îți oferim soluții pentru proiectele pe care dorești să le pui în aplicare.