Bine ai ajuns la secțiunea editurii Supravirtual. Ai la dispoziție o listă de cărți electronice pe care le poți comanda prin intermediul acestui site pentru a le descărca pe PC, smartphone sau tabletă în format PDF sau EPUB.

Dacă ai la dispoziție lucrări artistice și / sau tehnice pe care vrei să le comercializezi ca e-books poți să ne contactezi.

Un semnal extraterestru este recepționat pe Pămînt. Nu este doar o recunoaștere a existenței ființelor extraterestre inteligente, este o adevărată transmisie a televiziunilor de pe o altă planetă, iar oamenii încep să le urmărească. Le învață limba, le adoptă sărbătorile și inițiază primul contact cu ființele de le Kepler-186f. Mai mult, extratereștii sînt interesați să ajungă pe Terra - iar finalul nu este cum te-a aștepta.

Trilogia a fost scrisă de Dan-Marius Sabău la mijlocul anului 2016, începutul anului 2017.

 + 
Checkout with Paypal
Pretul cartii este 1 € (euro). Plata este facuta prin Paypal, o poti face usor folosind contul din sistemul respectiv sau cardul de credit / debit.
 
Enter the email used for Paypal payment or transaction id in order to download the files
If you purchased using JEmbedAll you can download (or download again) the files using the Paypal email address you used for purchase or the Paypal transaction id. You need to hit the `Confirm purchase` button to make the files available.

 

Ziua întîi – periferiile Londrei, Marea Britanie

 

Clubul amatorilor de radio dintr-un cartier de la periferia Londrei își deschisese prima oară porţile în acea primăvară a anului 2043 pentru tinerii interesaţi de știința din spatele aparatelor, de istoria dispozitivelor create de oameni și aplicaţiile lor practice în cel de-al doilea război mondial. În muzeul încropit special pentru vizitatori într-o încăpere largă de la primul etaj al clădirii, chiar în centru, strălucea sclipitoare piesa de rezistenţă a expoziţiei: o copie a primului aparat inventat de către Nikola Tesla. Alături, împrăștiate prin încăpere se mai găseau copii fidele, realizate cu ajutorul imprimantelor 3D pe baza schițelor de epocă, ale diverselor aparatelor realizate de-a lungul secolului XX. Pe doi dintre pereţii încăperii, în toată lungimea lor, se întindeau ecrane impresionante pe care rulau secvenţe ale documentarelor istorice realizate de BBC despre progresul radioului de-a lungul primului secol de existenţă și a televiziunii în cei 100 și ceva de ani care au trecut de la prima transmisie televizată.

- Chiar dacă prima transmisie video care a fost suficient de puternică pentru a ieși din sistemul solar a fost discursul lui Adolf Hitler la olimpiadele din 1936 din Berlin, undele radio au străbătul sistemul nostru solar încă de la primii ani ai secolului trecut, după ce aparatele de recepție au început să fie produse industrial și comercializate în masă. Prima transmisie a unei voci umane a fost efectuată în 1906, iar transmisiile comerciale au început în 1920.

Discursul ghidului luă forma unui ecou pe culoarele lungi și întortocheate ale micului muzeu plin de antichităţi și se pierdu în depărtare, iar copiii s-au îndreptat în aceeași direcție în care roboțelul se deplasa printre modelele vechi de radio și televizoare. Realitatea virtuală completa cu imagini de epocă discursul micului robot și răspunsurile la întrebările pe care copiii i le adresau. Pe măsură ce sunetele lor se estompau încetișor, doi dintre elevii rămași în urmă se ciondăneau trimiţîndu-și mesaje luminoase de pe un smartphone pe celălalt sau ciupindu-și colegii pe rețelele sociale.

- Ce naiba e ăsta? se opri la un moment dat unul dintre ei.

- Probabil un monitor vechi, își dădu celălalt cu părerea. Lasă-l așa, probabil că-i stricat.

- Nu... e un televizor. Mi-a spus tata că le foloseau pentru a prinde semnalele transmise de televiziuni printr-o antenă radio.

- Băi, semnalele tv erau transmise prin cablu.

- Ba nu. Înainte de cablu. Erau transmise prin unde radio.

- Pornește-l, hai să vedem.

- Crezi că mai funcţionează vreo antenă pentru frecvenţa lui?

- Nu știu, hai să aflăm.

După cîteva minute de efort și ignorarea unei duzini de mesaje ale colegilor și a profesorilor care-i așteptau nerăbdători, cei doi au reușit să pornească aparatul. Nu fără cîteva încercări nereuși de a-i cupla alimentarea, înțelegînd într-un final că aveau nevoie de un prelungitor pentru a ajunge la priza montată în perete.

- Ce vechi trebuie să fie! Nu are încărcare de la distanță, fără cablu!

Dacă paraziţii care au umplu ecranul i-au cam dezamăgit, fîșîitul enervat ce ieșea din difuzoare i-a făcut să caute repede niște butoane pentru reglarea sunetului. Au reușit să-l facă să tacă, într-un final.

- Cum îl facem să meargă? întrebă foarte curios unul dintre băieţi.

- Chiar vrei să prinzi o emisiune tv? începu să rîdă celălalt.

- DA!

- Trebuie căutată frecvenţa potrivită.

- Cum?

- N-am idee. Stai să caut pe internet.

Un minut mai tîrziu, după ce-și butonă de zor telefonul inteligent, băiatul își apropie dispozitivul de televizor. Nu reuși să facă ce și-a propus, așa că începu să apese din nou pe butoane.

- Ce faci?

- Încerc să-i spun televizorului să caute frecvenţa potrivită? Am descărcat aplicația. Aparatul trebuie să aibă o antenă undeva, în interior. Probabil era wi-fi încă de atunci.

Celălalt începu să rîdă:

- Nu cred. De fapt sînt aproape sigur că nu. Caută mai degrabă o antenă tv prin preajma televizorului? Unde duce firul ăsta? întrebă cu privirea în jos. E diferit de cel folosit pentru alimentare...

Trase de cablu pînă cînd acesta aproape cedă. Televizorul se mișcă un pic, dovedind că firul era introdus într-o mufă din spatele lui. Băieţii urmăriră firul pînă la un dispozitiv ce-și întindea brațele subțiri în aer.

- Ce-i asta? E prea mare să fie o antenă!

- Chiar este o antenă, piciule! Una din aia foarte veche. Ar fi trebuit să fie afară, dar au băgat-o sub domul de sticlă să nu ruginească.

- Dar e mai mare decît... braţul meu.

- N-are importanţă. Vezi dacă programul de căutare a frecvenței merge aici.

Băieţii mai încercară un minut sau două să facă televizorul să prindă emisiile pe internet ale posturilor tv moderne, dar fără succes. Pînă la urmă au renunţat și au luat-o la fugă, înghiontindu-se, spre restul colegilor lor. Pe unul dintre culoare au dat nas în nas cu unul dintre profesori – acesta pornise în căutarea și recuperarea copiilor dispăruți în misiune. Nici unul dintre ei nu auzi sunetele aproape inteligibile pe care a început să le scoată televizorul lăsat aprins în urma lor. Zgomotele de fond nu dispăruseră, fîșîitul și paraziţii de pe ecran erau încă prezente, dar niște siluete costumate ciudat începură să se miște undeva în fundal. Dacă zgomotele vag identificabile pe care le scoteau ar fi păcălit la început, pentru cîteva momente, urechea umană, în spatele măștilor pe care le purtau ochii de un verde fosforescent străluceau pe ecran, iar siluetele erau departe de a fi umane.

Realizăm site-uri de prezentare a activitățile tale și aplicații pentru internet care te ajută să-ți organizezi activitatea într-un mod cît mai eficientă și fără pierderi (în bani, timp și energie), oriunde te-ai afla și ai la dispoziție o conexiune de internet. Ai nevoie doar de un domeniu de internet, spațiu pe server și aplicația pe care o dezvoltăm pentru tine.

Partea de optimizare pentru motoarele de căutare este foarte importantă cînd vine vorba de site-uri - ele trebuie să îndeplinească anumite criterii pentru a apare cît mai des printre rezultatele căutărilor. Îți analizăm website-ul și îți oferim consultanță despre opțiunile pe care le ai la dispoziție pentru a crește vizibilitatea și traficul.

Dezvoltăm aplicații web și pentru dispozitive mobile pentru companii și organizații diverse, adaptate cerințelor și necesităților clienților. Prin intermediul lor angajații și colaboratorii pot lucra mai eficient și cu mai puține cheltuieli pentru companie. Oferim suport pentru aplicațiile folosite în mod curent și le dezvoltăm în continuare folosind tehnologii moderne.

Oferim consultanță pe marginea sistemelor informatice pe care le ai la dispoziție și îți oferim soluții pentru eficientizarea și dezvoltarea lor în continuare, îți analizăm activitatea companiei și / sau organizației și îți oferim soluții pentru proiectele pe care dorești să le pui în aplicare.