Calculatoare analogice versus calculatoare digitale

Calculatoarele analogice utilizează aspecte care se schimbă în mod continuu ale fenomenelor fizice (cum ar fi cele electrice, mecanice, hidraulice) sau ale altor mărimi pentru a modela problema care trebuie rezolvată.

Cel mai vechi calculator analogic cunoscut pînă acum are origini în antichitate și a fost recuperat în anii 1900-1901 dintr-o epavă de lîngă insula Antikythera. Acum cîteva mii de ani era folosit pentru calculul pozițiilor astronomice: mecanismul lui interior încerca să reproducă (la o scală mult mai mică decît cea reală) mișcările planetelor și a soarelui.

Alte calculatoare analogice au reușit, cu succes după multă muncă pentru descifrarea analizei matematice pe care s-au bazat calculele respective, să estimeze înălțimea fluxului și refluxului mărilor și oceanelor în mai multe locații de pe glob pe baza măsurătorilor deja făcute (se întîmpla în a doua jumătate a secolului XIX). Ele au avut un asemenea succes încît au fost folosite pînă prin anii 1960, chiar și la planificarea invaziei Normandiei de către Aliați în al doilea război mondial. Calculatoarele analogice foarte specializate și foarte sofisticate au fost folosite la greu în timpul războiului respectiv pentru reglarea tirului artileriei și pentru lansarea bombelor din avioanele Aliaților, dar nu toate au avut succes dorit pentru că un calculator analogic e foarte sensibil și fiecare greșeală de construcție se poate multiplica odată cu trecerea timpului generînd erori suficient de mari pentru a face dispozitivul respectiv inutilizabil.

Prin contrast, calculatoarele digitale reprezintă valorile mărimilor fizice continue ale problemelor de rezolvat prin semnale discrete numerice (digitale). Ele folosesc doar doi termeni, 1 și 0 (adevărat / fals), și trei operații (și, sau și negația) pentru a face o grămadă de calcule. Ușurința cu care pot fi programate și dimensiunea tot mai mică (multe dintre ele încap într-un buzunar și le folosim pentru a vorbi la telefon sau prin internet cu alții) le-a făcut mult mai utile și le-a înlesnit răspîndirea.

realizăm site-uriRealizăm site-uri de prezentare a activitățile tale și aplicații pentru internet care te ajută să-ți organizezi activitatea într-un mod cît mai eficientă și fără pierderi (în bani, timp și energie), oriunde te-ai afla. Ai nevoie de un magazin online sau o unealtă pe care să o ai la dispoziție mereu? Se poate rezolva cu condiția să rezervi un domeniu de internet și spațiu pe server, de aplicația ne ocupăm.

În completarea site-ului sau a aplicației web îți putem pune la dispoziție o aplicație pentru telefonul mobil sau o tabletă cu care să fii mereu informat despre ceea ce se întîmplă cu produsul oferit deja.

Consulting bussiness online / it Oferim consultanță pe marginea sistemelor informatice pe care le ai la dispoziție și îți oferim soluții pentru eficientizarea și dezvoltarea lor în continuare, îți analizăm activitatea companiei și / sau organizației și îți oferim soluții pentru proiectele pe care dorești să le pui în aplicare.

Dacă nu ai la dispoziție un site, un magazin online, o aplicație web sau pentru mobil (Android) dar vrei să-ți dezvolți așa ceva pentru tine sau pentru compania ta îți oferim consultația inițială, cea care este necesară înainte de a începe orice activitate pe marginea unui asemenea proiect.

developing appsDezvoltăm aplicații web și pentru dispozitive mobile (Android) pentru companii și organizații diverse, adaptate cerințelor și necesităților clienților. Prin intermediul lor angajații și colaboratorii pot lucra mai eficient și cu mai puține cheltuieli pentru companie: aplicațiile web pot fi accesate și prin navigatoarele de pe telefonul mobil și tabletă dar folosirea unei aplicații pentru mobil complementară poate face eficiența să crească (se pot scoate în evidență comunicarea dintre oameni sau alte lucruri mai puțin importante pe PC).

Oferim suport pentru aplicațiile folosite în mod curent și le dezvoltăm în continuare folosind tehnologii moderne.

search engine optimisation seoPartea de optimizare pentru motoarele de căutare este foarte importantă cînd vine vorba de site-uri - ele trebuie să îndeplinească anumite criterii pentru a apare cît mai des printre rezultatele căutărilor pe Google și Bing. SEO (search engine optimization) începe încă de la realizarea site-ului, magazinului sau platformei tale pentru că optimizarea asta implică o structură specifică a paginilor, implică ușurință în navigare a vizitatorilor (clienților tăi) și implică rapidate la încărcare. Site-urile predate de noi sînt deja optimizate, dar dacă ai deja o soluție implementată de altcineva îți analizăm website-ul și îți oferim consultanță - îți vom spune opțiunile pe care le ai la dispoziție pentru a crește vizibilitatea și traficul organic.

Distribuie acest URL pe media socială

"Cu capãtul arcurilor, trecînd,
rãzboinicii
mîngîie roua..."

Yosa Buson (1715-1783)

facebook sharing button
twitter sharing button
messenger sharing button
reddit sharing button
wordpress sharing button
whatsapp sharing button
tumblr sharing button
pinterest sharing button
blogger sharing button