
Magistrala informațională va fi o rețea de comunicare digitală de mare capacitate, iar în timp ar putea revoluționa modul în care facem cumpărături, socializăm și muncim.
Munca pentru realizarea acestei transformări tehnologice semnificative e deja începută, calculatoarele fiind capabile să comunice între ele pentru a le permite utilizatorilor să trimită mesaje electronice (președintele Bill Clinton e deja conectat) și să acceseze știrile, condițiile meteo și chiar unele servicii de vînzări. Pentru ca magistrala informațională să fie cu adevărat funcțională are nevoie de o capacitate superioară de transfer, mai mare decît firele telefonice de cupru îmbătrînite ale Regatul Unit pot susține. Este Britania pregătită să investească în acest tip de rețea de cabluri din fibră optică de mare capacitate pentru a face utopia tehnologică o realitate?
Măcar de-ar fi știu ce urma. Acum avem acces la internet prin intermediul telefoanelor mobile (pe care le ținem în buzunare atunci cînd nu le folosim), dispozitivele IoT (Internetul tuturor lucrurilor) se conectează și ele la rețeaua mondial iar unele dintre ele fac comenzi prin internet, și așa mai departe. S-ar putea ca unii dintre noi să fi fost pregătiți pentru accesul la internet cu ajutorul vechilor calculatoare dar lumea de azi ar fi fost ceva uimitor în 1994.