Info pe scurt, 18 mai 2010

Despre disputa dintre Apple și Adobe ce are în prim plan Flash-ul nu e deloc nouă și nu se va finaluza decît (probabil) peste cîțiva ani, și nu foarte bine. Cel mai probabil se va renunța complet la tehnologia respectivă. Pentru moment, însă, recent, Steve Job susținea în declația sa, printre altele, cã Flash era unul dintre principalele motive pentru blocajele care apãreau în sistemul de operare Mac OX. Concluzia finalã a declarației sale era cã Flash-ul era un produs ce nu corespundea standardelor și de aceea nu s-a mai dorit folosirea lui pe produsele Apple. Pentru mai multe detalii, am tratat subiectul aici.

În cursul sãptãmînii trecute Ed Bott (un scriitor premiat cu o experiențã întra-le scrisului despre tehnologie mai mare de douã decenii) a publicat douã articole despre vulnerabilitãțile Flash. Sînt foarte bine scrise, bine punctate, iar în primul dintre ele (îl gãsiți aici) Ed Bott compara Flash-ul cu Vista din cauza problemelor sale. În al doilea articol el scrie despre lucrurile pe care Adobe nu le spune despre produsul sãu și îl gãsiți aici. Ambele articole susțin punctul de vedere al lui Steve Job.

Pe de altã parte, a fost descoperitã o nouã gaurã de securitate al lui Windows. Este una dintr-o listã pur și simplu imensã, dar asta este una un pic mai specialã pentru cã face inutilizabile (cam) toate produsele de securitate create pentru Windows. Modul de atac este inteligent: o porțiune de cod inofensivã este scanatã de cãtre programul de securitate, iar atunci cînd este consideratã ca fiind sigurã aceasta este folositã de cãtre codul malițios. Atacul funcționeazã mult mai bine pe sistemele multi-nuclee pentru cã un fir de execuție nu urmãrește celelalte fire de execuție care ruleazã simulta, ceea ce face schimbul mult mai ușor. Atacul este denumit KHOBE (Kernel HOok Bypassing Engine) și acționeazã asupra unui modul din Windows denumit System Service Descriptor Table (SSDT) care este integrat în nucleul Windows și este folosit de programale antivirus.

Detaliile le gãsiți aici.

Pe de altã parte, Microsoft a fixat alte douã vulnerabilitãți. Cea mai importantã problema a afectat Outlook xpress, Windows Mail și Windows Live Mail. Cea de-a doua a rezolvat o problemã cunoscutã în Microsoft Visual Basic pentru aplicații (VBA). Actualizarea pentru securitate este consideratã criticã și este dedicatã tuturor versiunilor de Microsoft VBA SDK 6.0 și aplicațiilor terților care folosesc Microsoft VBA.

Detaliile despre ele sînt aici.

HTC a anunțat cã a dat în judecatã Apple pentru încãlcarea patentului și a cerut Comisiei Comerțului Internaționa din SUA sã opreascã importul și vînzara de iPhone, iPad și iPod în Statele Unite. Plîngerea, despre care HTC susține cã invocã 5 patente, urmeazã acțiunii legale instituit de Apple împotriva HTC la judecãtoria de pe lîngã districtul Delaware și ITC în martie.

Detaliile sînt aici.

John Lilly, directorul general de la Mozilla a renunțat la poziția lui, iar organizația își cautã un nou conducãtor. Acesta va gãsi o adevãratã instituție care este la o rãscruce a dezvoltãrii ei, iar noul director general va avea nevoie de calitãți diferite de predecsorul lui pentru a lua decizia potrivitã. Larry Dignan prezintã aici 5 sugestii pentru viitorul director general al Mozilla.

Pe de altã parte, un punct de vedere despre viitorul Firefox 4 este aici.

 

realizăm site-uriRealizăm site-uri de prezentare a activitățile tale și aplicații pentru internet care te ajută să-ți organizezi activitatea într-un mod cît mai eficientă și fără pierderi (în bani, timp și energie), oriunde te-ai afla. Ai nevoie de un magazin online sau o unealtă pe care să o ai la dispoziție mereu? Se poate rezolva cu condiția să rezervi un domeniu de internet și spațiu pe server, de aplicația ne ocupăm.

În completarea site-ului sau a aplicației web îți putem pune la dispoziție o aplicație pentru telefonul mobil sau o tabletă cu care să fii mereu informat despre ceea ce se întîmplă cu produsul oferit deja.

Consulting bussiness online / it Oferim consultanță pe marginea sistemelor informatice pe care le ai la dispoziție și îți oferim soluții pentru eficientizarea și dezvoltarea lor în continuare, îți analizăm activitatea companiei și / sau organizației și îți oferim soluții pentru proiectele pe care dorești să le pui în aplicare.

Dacă nu ai la dispoziție un site, un magazin online, o aplicație web sau pentru mobil (Android) dar vrei să-ți dezvolți așa ceva pentru tine sau pentru compania ta îți oferim consultația inițială, cea care este necesară înainte de a începe orice activitate pe marginea unui asemenea proiect.

developing appsDezvoltăm aplicații web și pentru dispozitive mobile (Android) pentru companii și organizații diverse, adaptate cerințelor și necesităților clienților. Prin intermediul lor angajații și colaboratorii pot lucra mai eficient și cu mai puține cheltuieli pentru companie: aplicațiile web pot fi accesate și prin navigatoarele de pe telefonul mobil și tabletă dar folosirea unei aplicații pentru mobil complementară poate face eficiența să crească (se pot scoate în evidență comunicarea dintre oameni sau alte lucruri mai puțin importante pe PC).

Oferim suport pentru aplicațiile folosite în mod curent și le dezvoltăm în continuare folosind tehnologii moderne.

search engine optimisation seoPartea de optimizare pentru motoarele de căutare este foarte importantă cînd vine vorba de site-uri - ele trebuie să îndeplinească anumite criterii pentru a apare cît mai des printre rezultatele căutărilor pe Google și Bing. SEO (search engine optimization) începe încă de la realizarea site-ului, magazinului sau platformei tale pentru că optimizarea asta implică o structură specifică a paginilor, implică ușurință în navigare a vizitatorilor (clienților tăi) și implică rapidate la încărcare. Site-urile predate de noi sînt deja optimizate, dar dacă ai deja o soluție implementată de altcineva îți analizăm website-ul și îți oferim consultanță - îți vom spune opțiunile pe care le ai la dispoziție pentru a crește vizibilitatea și traficul organic.

Distribuie acest URL pe media socială

"Cu capãtul arcurilor, trecînd,
rãzboinicii
mîngîie roua..."

Yosa Buson (1715-1783)

facebook sharing button
twitter sharing button
messenger sharing button
reddit sharing button
wordpress sharing button
whatsapp sharing button
tumblr sharing button
pinterest sharing button
blogger sharing button