Scepticismul și Inteligențele Artificiale

Progresul tehnologiei în ultimele decenii este de necontestat (a reușit chiar să depășească capacitatea de înțelegerile a multor semeni de-ai noștri) însă asta nu înseamnă că trebuie să abandonezi scepticismul cînd vine vorba de anumite aspecte ale acestei tehnologii.

O doză oarecare de scepticism este cît se poate de sănătoasă cînd o folosești la interacțiunea cu mediul înconjurător, mai ales atunci cînd e vorba de elemente pe care nu le înțelegi suficient. Motivele? Oamenii au tendința să prezinte lucrurile într-un mod cît mai favorabil sau și uneori ajung să exagereze (mai ales cînd nici ei nu înțeleg foarte bine subiectul).

Calculatoarele pot fi programate să facă o mulțime de lucruri diferite însă e nevoie de o mulțime de teste înainte ca aplicația sau dispozitivul să fie lansate pentru public. Acest lucru e valabil și în cazul Inteligențelor Artificiale: ele sînt antrenate să reacționeze într-un anume fel dar asta nu înseamnă că înțeleg deja toate aspectele acelor procese (nu așa cum o facem noi, oamenii) sau că pot fi folosite într-un context ceva mai larg. IA-urile pot reacționa la cuvintele pe care le introduci la tastatură suficient de mult pentru a-ți sugera altele (la tastatura virtuală de pe smartphone) sau pentru a-ți răspunde (chatbot) dar nu poți discuta cu ele așa cum discuți cu semenii tăi. Nu încă.

Așa că ar fi bine să-ți pui cîteva întrebări cînd vine vorba de noutățile pe care le auzi despre Inteligențele Artificiale și tehnologie în general. Întrebări de genu:

  • Există o versiune demonstrativă disponibilă publicului larg?
  • Care-s detaliile sarcinilor pe care le-a îndeplinit pînă acum?
  • Cum funcționează în mîinile unui utilizator neavizat, care nu știe nimic despre ea?
  • Cum reacționează atunci cînd e scoasă din contextul inițial, produs în laborator?

Doctorul Gary Marcus este directorul centrului de învățare a limbii pentru copii de la Universitatea din New York și profesor de psihologie la universitate, iar perspectiva sa ilustrată în înregistrarea alăturată este suficient de interesantă pentru fi urmărită cu atenție.

realizăm site-uriRealizăm site-uri de prezentare a activitățile tale și aplicații pentru internet care te ajută să-ți organizezi activitatea într-un mod cît mai eficientă și fără pierderi (în bani, timp și energie), oriunde te-ai afla. Ai nevoie de un magazin online sau o unealtă pe care să o ai la dispoziție mereu? Se poate rezolva cu condiția să rezervi un domeniu de internet și spațiu pe server, de aplicația ne ocupăm.

În completarea site-ului sau a aplicației web îți putem pune la dispoziție o aplicație pentru telefonul mobil sau o tabletă cu care să fii mereu informat despre ceea ce se întîmplă cu produsul oferit deja.

Consulting bussiness online / it Oferim consultanță pe marginea sistemelor informatice pe care le ai la dispoziție și îți oferim soluții pentru eficientizarea și dezvoltarea lor în continuare, îți analizăm activitatea companiei și / sau organizației și îți oferim soluții pentru proiectele pe care dorești să le pui în aplicare.

Dacă nu ai la dispoziție un site, un magazin online, o aplicație web sau pentru mobil (Android) dar vrei să-ți dezvolți așa ceva pentru tine sau pentru compania ta îți oferim consultația inițială, cea care este necesară înainte de a începe orice activitate pe marginea unui asemenea proiect.

developing appsDezvoltăm aplicații web și pentru dispozitive mobile (Android) pentru companii și organizații diverse, adaptate cerințelor și necesităților clienților. Prin intermediul lor angajații și colaboratorii pot lucra mai eficient și cu mai puține cheltuieli pentru companie: aplicațiile web pot fi accesate și prin navigatoarele de pe telefonul mobil și tabletă dar folosirea unei aplicații pentru mobil complementară poate face eficiența să crească (se pot scoate în evidență comunicarea dintre oameni sau alte lucruri mai puțin importante pe PC).

Oferim suport pentru aplicațiile folosite în mod curent și le dezvoltăm în continuare folosind tehnologii moderne.

search engine optimisation seoPartea de optimizare pentru motoarele de căutare este foarte importantă cînd vine vorba de site-uri - ele trebuie să îndeplinească anumite criterii pentru a apare cît mai des printre rezultatele căutărilor pe Google și Bing. SEO (search engine optimization) începe încă de la realizarea site-ului, magazinului sau platformei tale pentru că optimizarea asta implică o structură specifică a paginilor, implică ușurință în navigare a vizitatorilor (clienților tăi) și implică rapidate la încărcare. Site-urile predate de noi sînt deja optimizate, dar dacă ai deja o soluție implementată de altcineva îți analizăm website-ul și îți oferim consultanță - îți vom spune opțiunile pe care le ai la dispoziție pentru a crește vizibilitatea și traficul organic.

Distribuie acest URL pe media socială

"Cu capãtul arcurilor, trecînd,
rãzboinicii
mîngîie roua..."

Yosa Buson (1715-1783)

facebook sharing button
twitter sharing button
messenger sharing button
reddit sharing button
wordpress sharing button
whatsapp sharing button
tumblr sharing button
pinterest sharing button
blogger sharing button