Cofeina trezește Google

Este greu de crezut cã o companie monopolistã ca Google ar putea sã fie speriatã de noile motoare de cãutare (ca și Bing sau cel la care lucreazã Facebook), sau chiar și combinația lor cu Yahoo (mai ales cã Yahoo a acceptat ca propriul lor motor de cãutare sã fie înlocuit cu Bing). Dar, chiar și așa, la numai douã luni dupã ce Microsoft a lansat Bing, Google a anunțat cã dezvoltã o nouã tehnologie de cãutare pe rețea (online) cu numele de cod „Caffeine” (Cofeina), ceea ce ar putea schimba poziția pe care o ocupã companiile în rezultatele cãutarilor. Pentru acele companii și persoane fizice care fac buni sau care supraviețuiesc în funcție de traficul generat de Google, noua tehnologie reprezintã un motiv de ingrijorare.

Google a sugerat, pe jurnalul oficial al companiei, faptul cã tehnologia Caffeine ar putea schimba rezultatele cãutarilor, iar asta ar putea obliga beneficiarii de pe urma motorului de cãutare Google sã-și schimbe soluțiile de optimizare a rezultatelor în motoarele de cãutare (SEO) pentru a-și proteja rezultatele bune în capãtul de început al listei rezultatelor.

Oficialii de la Google au anunțat pe 10 august cã compania cautã ajutor pentru a testa, a actualiza și îmbunãtãți sistemul de cãutare care va suferi modificãri la indexarea sa, acordarea de ranguri și la mecanismele de spionare a conținutului paginilor (crawl). Angajați de pe Silicon Alley speculeazã cã Caffeine ar putea fi „proiectul secret” la care se referea ziarul New York post în luna iunie cînd Sergey Brin, cofondatorul Google, a alcãtuit o echipã de experți în cãutãri Google pentru a scruta motorul lui Google ca rãspuns la Bing.

„În ultimele luni o echipã mare de Googleri a lucrat la arhitectura de nouã generație pentru motorul de cãutare Google. Sperãm ca noua tehnologie sã aducã un plus de vitezã și precizie pentru Google”, au anunțat pe blogul companiei doi dintre responsabilii de proiect, Sitaram Iyer și Matt Cutts.

„Cei mai multi utilizatori nu vor sesiza schimbãri în rezultatul cãutarilor. Dar dezvoltatorii web și cercetãtorii puterii de calcul ar putea sesiza diferențe”, scriu cei doi ingineri Google în jurnal.

Bing, redenumitul Live Search și în curînd integrat în Yahoo, a inclus un numãr de modificãri ale interfeței cu utilizatorii, ca și unele șiretlicuri ale algoritmului de cãutare Microsoft folosit. Pagina de test a Caffeine — disponibilã pentru oricine începînd din 10 august, atunci cînd este funcționabilã — nu oferã nici un fel de șiretlic UI vizibil. Modificã, totuși, modul în care rezultatele sînt afișate.

Motorul de cãutare Land a fãcut o comparație punct cu punct a cãutãrii „Buffy the Vampire Slayer” folosind atît vechiul cît și noul motor de cãutare Google. Au descoperit faptul cã noua infrastructurã Google a afișat rezultatele cu video și știri în jumãtatea inferioarã a paginii. Sistemul de cãutare curent de la Google, totuși, afișeazã știrile la început, secvențele video la mijloc iar imaginile în partea de jos a paginilor.

Cu Bing, imaginile Mobz sînt prima locație. Întreagã pagina Bing apare ca o paginã web optimizatã pentru a le vinde utilizatorilor ceva: descãrcãri Moby MP3, tonuri de apel, afișe, tricouri. Cu Caffine, locațiile video sînt a patra categorie pe paginã. Știrile și intrãrile din jurnale despre Moby sînt puțin mai jos. La Bing știrile și locațiile din jurnale nu apar pe nicãieri printre rezultatele din prima pagina.

Acesta este departe de a fi un test definitiv, dar, cel puțin pînã acum, sistemul de indexare din cadrul Caffeine de la Google pare sã producã rezultate care sînt mai asemãnãtoare cu cele de la Bing în orice fel.

Mesaj de ultimã orã de la sandbox al Caffeine:

„Vã rog sã încercați cãutarea din nou în cîteva ore. Actualizãm elementele din centrul nostru de date. Sandbox al Caffeine ar trebui sã fie disponibil pentru alte cãutãri în cîteva ore.”

(„Please try your search again in a few hours. We are upgrading elements of our data center. The Caffeine sandbox should be available for searching again in a few hours”)

Locații utile:

http://www.businessinsider.com/google-shows-off-next-generation-search-architecture-2009-8

http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2009/08/help-test-some-next-generation.html

http://www2.sandbox.google.com/

 

realizăm site-uriRealizăm site-uri de prezentare a activitățile tale și aplicații pentru internet care te ajută să-ți organizezi activitatea într-un mod cît mai eficientă și fără pierderi (în bani, timp și energie), oriunde te-ai afla. Ai nevoie de un magazin online sau o unealtă pe care să o ai la dispoziție mereu? Se poate rezolva cu condiția să rezervi un domeniu de internet și spațiu pe server, de aplicația ne ocupăm.

În completarea site-ului sau a aplicației web îți putem pune la dispoziție o aplicație pentru telefonul mobil sau o tabletă cu care să fii mereu informat despre ceea ce se întîmplă cu produsul oferit deja.

Consulting bussiness online / it Oferim consultanță pe marginea sistemelor informatice pe care le ai la dispoziție și îți oferim soluții pentru eficientizarea și dezvoltarea lor în continuare, îți analizăm activitatea companiei și / sau organizației și îți oferim soluții pentru proiectele pe care dorești să le pui în aplicare.

Dacă nu ai la dispoziție un site, un magazin online, o aplicație web sau pentru mobil (Android) dar vrei să-ți dezvolți așa ceva pentru tine sau pentru compania ta îți oferim consultația inițială, cea care este necesară înainte de a începe orice activitate pe marginea unui asemenea proiect.

developing appsDezvoltăm aplicații web și pentru dispozitive mobile (Android) pentru companii și organizații diverse, adaptate cerințelor și necesităților clienților. Prin intermediul lor angajații și colaboratorii pot lucra mai eficient și cu mai puține cheltuieli pentru companie: aplicațiile web pot fi accesate și prin navigatoarele de pe telefonul mobil și tabletă dar folosirea unei aplicații pentru mobil complementară poate face eficiența să crească (se pot scoate în evidență comunicarea dintre oameni sau alte lucruri mai puțin importante pe PC).

Oferim suport pentru aplicațiile folosite în mod curent și le dezvoltăm în continuare folosind tehnologii moderne.

search engine optimisation seoPartea de optimizare pentru motoarele de căutare este foarte importantă cînd vine vorba de site-uri - ele trebuie să îndeplinească anumite criterii pentru a apare cît mai des printre rezultatele căutărilor pe Google și Bing. SEO (search engine optimization) începe încă de la realizarea site-ului, magazinului sau platformei tale pentru că optimizarea asta implică o structură specifică a paginilor, implică ușurință în navigare a vizitatorilor (clienților tăi) și implică rapidate la încărcare. Site-urile predate de noi sînt deja optimizate, dar dacă ai deja o soluție implementată de altcineva îți analizăm website-ul și îți oferim consultanță - îți vom spune opțiunile pe care le ai la dispoziție pentru a crește vizibilitatea și traficul organic.

Distribuie acest URL pe media socială

"Cu capãtul arcurilor, trecînd,
rãzboinicii
mîngîie roua..."

Yosa Buson (1715-1783)

facebook sharing button
twitter sharing button
messenger sharing button
reddit sharing button
wordpress sharing button
whatsapp sharing button
tumblr sharing button
pinterest sharing button
blogger sharing button