Editura Bastion, lansare de carte

Editura Bastion s-a lansat marţi, 29 aprilie 2008, printr-o demonstratie de forţă (atît ca participare de public cît şi ca anvergură a programului editorial anunţat). Condusă de către binecunoscutul animator cultural Cornel Secu, ea s-a prezentat publicului cititor cu şase volume noi-nouţe, iar evenimentul din foaierul de la etajul întîi al Filarmonicii Banatului a fost tipic şi atipic în aceeaşi măsură.

A fost tipic întrucît lansarea de carte („Antichitatea în filosofia lui Nietzsche” de Gilda Valcan, „Vremea renunţării” de Marian Truta, „SF unu” de Cristian Teodorescu, „Neobrăzatul, magnificul Java” de Brain d. Eubanks, „Flatland” de S.A. Abbot şi „Lego – ghidul neoficial al constructorului” de Allan Bedford) a atras public mult şi vorbe bune.

Atipice pentru un eveniment de lansare a unor cărţi au fost cele două momente artistice puse la cale de regizorul Mircea Puia în care au evoluat actorii Lavinia Oprescu şi Adi Corec de la Teatrul Naţional Mihai Eminescu.

Printre cei prezenţi la lansare au fost Ioan Talpoş, rectorul Universităţii de Vest, şi Mircea Mihăieş, vicepreşedintele Institutului Cultural Român, care a remarcat că „o strategie foarte bine pusă la punct face ca Bastionul să scoată din oraş nişte valori impunînd autori locali pe plan naţional în vreme ce pînă acum s-a parcurs doar traseul invers.“

Cornel Secu a declarat că are ca ţintă poziţionarea noii case editoriale printre primele zece din ţară pînă la sfîrşitul acestui deceniu. Pentru început editura Bastion a ieşit la interval cu şase titluri, printre care două SF-uri româneşti („Vremea renuntarii” şi „SF unu”), dar şi „Flatland” de Edwin Abbot. Alte circa 30 de titluri se află deja în portofoliul noii edituri, portofoliu care anunţă nu mai puţin de 23 decolecţii specializate printre care:

- Contor (coordonator Florin Dănilă – destinată genurilor marginale SF, F şi A)

- Excentric (coordonator Ciprian Valcan – destinată textelor de frontieră)

- Helion (coordonator Cornel Secu – destinată SF-ului propriu-zis)

- Insolit (coordonator Lucian V. Szabo - destinată fantasticului, horrorului, etc)

- John Clute prezintă (coordonator istoricul literar John Clute, UK – destinată autorilor SF străini)

În perioada imediat următoare sînt anunţate să apară cărţile unor autori ca Ovidiu Pecican, Sergiu Farcaşan, George Anania, Ion Hobana, Cotizo Draia, Romulus Bărbulescu, Dănuţ Ungureanu, Costel Baboş, Lucian Merişcă, Lucian Szabo şi Silviu Genescu.

realizăm site-uriRealizăm site-uri de prezentare a activitățile tale și aplicații pentru internet care te ajută să-ți organizezi activitatea într-un mod cît mai eficientă și fără pierderi (în bani, timp și energie), oriunde te-ai afla. Ai nevoie de un magazin online sau o unealtă pe care să o ai la dispoziție mereu? Se poate rezolva cu condiția să rezervi un domeniu de internet și spațiu pe server, de aplicația ne ocupăm.

În completarea site-ului sau a aplicației web îți putem pune la dispoziție o aplicație pentru telefonul mobil sau o tabletă cu care să fii mereu informat despre ceea ce se întîmplă cu produsul oferit deja.

Consulting bussiness online / it Oferim consultanță pe marginea sistemelor informatice pe care le ai la dispoziție și îți oferim soluții pentru eficientizarea și dezvoltarea lor în continuare, îți analizăm activitatea companiei și / sau organizației și îți oferim soluții pentru proiectele pe care dorești să le pui în aplicare.

Dacă nu ai la dispoziție un site, un magazin online, o aplicație web sau pentru mobil (Android) dar vrei să-ți dezvolți așa ceva pentru tine sau pentru compania ta îți oferim consultația inițială, cea care este necesară înainte de a începe orice activitate pe marginea unui asemenea proiect.

developing appsDezvoltăm aplicații web și pentru dispozitive mobile (Android) pentru companii și organizații diverse, adaptate cerințelor și necesităților clienților. Prin intermediul lor angajații și colaboratorii pot lucra mai eficient și cu mai puține cheltuieli pentru companie: aplicațiile web pot fi accesate și prin navigatoarele de pe telefonul mobil și tabletă dar folosirea unei aplicații pentru mobil complementară poate face eficiența să crească (se pot scoate în evidență comunicarea dintre oameni sau alte lucruri mai puțin importante pe PC).

Oferim suport pentru aplicațiile folosite în mod curent și le dezvoltăm în continuare folosind tehnologii moderne.

search engine optimisation seoPartea de optimizare pentru motoarele de căutare este foarte importantă cînd vine vorba de site-uri - ele trebuie să îndeplinească anumite criterii pentru a apare cît mai des printre rezultatele căutărilor pe Google și Bing. SEO (search engine optimization) începe încă de la realizarea site-ului, magazinului sau platformei tale pentru că optimizarea asta implică o structură specifică a paginilor, implică ușurință în navigare a vizitatorilor (clienților tăi) și implică rapidate la încărcare. Site-urile predate de noi sînt deja optimizate, dar dacă ai deja o soluție implementată de altcineva îți analizăm website-ul și îți oferim consultanță - îți vom spune opțiunile pe care le ai la dispoziție pentru a crește vizibilitatea și traficul organic.

Distribuie acest URL pe media socială

"Cu capãtul arcurilor, trecînd,
rãzboinicii
mîngîie roua..."

Yosa Buson (1715-1783)

facebook sharing button
twitter sharing button
messenger sharing button
reddit sharing button
wordpress sharing button
whatsapp sharing button
tumblr sharing button
pinterest sharing button
blogger sharing button