Ce ai nevoie pentru a avea o pagină web, paşii necesari şi preţuri

Vorbind din proprie experienţă, există încă destui semeni de-ai noștri care nu ştiu încă care sînt paşii pe care trebuie să-i parcurgă pentru a realiza o pagină web. Și este perfect normal, toate lucrurile se învață cu timpul. Rolul acestui articol este pur informativ, de a expune aceşti paşi şi de a explica rolul nostru în obţinerea unui produs final: cel al prezenţei pe internet al clienţilor noştri.

1) Primul lucru care ai nevoie este un domeniu de internet.

Supravirtual.ro, Dan-Marius.ro şi Ronin-Do.ro (de exemplu) sînt cîteva dintre domeniile web pe care le-am dezvoltat de-a lungul timpului. Google.ro sau Yahoo.com sînt domeniile folosite pentru căutările pe internet. Fiecare dintre ele au (cel puţin) un calculator în spate, denumit server, care are ataşată o adresă IP specifică, care îi aparţine doar lui, este publică şi anunţă pe internet locul unde poate fi găsit. Pentru a nu scrie de fiecare o adresă IP formată din nişte cifre pe care s-ar putea să nu le ţineţi minte se foloseşte un text uşor de recunoscut şi de reţinut: numele domeniului de internet.

Rezervarea unui domeniu de internet se face de către autorităţile a căror acţiune este administrarea TLD-urilor existente (sînt cîteva zeci, iar lista lor se poate găsi cu o căutare pe internet). TLD-ul (Top Level Domain) românesc se găseşte la rotld.ro, iar preţul rezervării unui domeniu este 51 de dolari americani + TVA şi este pe viaţă (plăteşti o singură dată, la început). Pentru domeniile .com, .net, .org va trebui să accesaţi alte pagini specializate în acest scop, preţul lor începe de obicei de la 10 dolari americani pe an.

2) Următorul pas este închirierea de spaţiu pe un server.

Există o mulţime de firme specializate în aşa ceva (hosting - rezervarea unui spaţiu pe un server dedicat). Preţul unui pachet depinde opţiunile pe care doriţi să le aveţi, iar preţul de la care începe de obicei facturarea este de aproximativ 5 euro pe lună. Se poate plăti în fiecare lună sau o dată la cîteva luni, în funcţie de opţiunile pe care vi le oferă fiecare companie.

De obicei firmele specializate în hosting oferă ambele opţiuni: rezervarea unui nume de domeniu şi închirierea spaţiului pe un server. De cele mai multe ori (cel puţin cînd vine vorba de domeniile .ro) rezervarea numelui de domeniu este mai ieftină decît atunci cînd este cumpărat decît de la autoritatea care administrează TLD-ul, dar este condiţionată de închirierea pentru o anumită perioadă de timp (un număr oarecare de luni) de spaţiu pe serverele companiei respective.

3) Achiziţionarea unui script (sau CMS) pentru pagina web.

CMS vine de la Content Management System şi este un pachet de script-uri (fişiere sau programe care rulează pe server) cu rolul de a administra pagina web (aspectul şi conţinutul ei). Există o mulţime de sisteme de administrare a conţinutului gratuite, dar ele trebuie extinse cu diverse componente şi module care să ofere funcţiile de care aveţi nevoie pe pagina web pe care o doriţi. De asemeneea, puteţi alege să realizaţi sau să comandaţi un sistem personalizat, dedicat de la bun început necesităţilor dumneavoastră.

4) Optimizarea pentru motoarele de căutare

Optimizarea asta e cunoscută cu termenul deja vestit de SEO (Search Engine Optimization). În momentul în care aţi finalizat punctul 3) aveţi o pagina web gata creată, cu diverse elemente care îndeplinesc anumite funcţii. Acestea dau paginii web un anume aspect care ar trebui să fie uşor de parcurs atît de vizitatorii umani, cît şi de programele folosite de motoarele de căutare pentru a indexa conţinutul pe care-l introduceţi. Dar algoritmii motoarelor de căutare se schimbă constant (sînt îmbunătăţiţi periodic), iar SEO vine de obicei sub forma unui serviciu care este oferit lunar.

Aspectul şi formatul unui website este relevant, dar în momentul de faţă pentru motoarele de căutare elementul cel mai important al unei pagini web este conţinutul: trebuie să fie cît mai mult şi cît mai bun calitativ.

Rolul nostru

Putem oferi consultanţă pe marginea primilor doi paşi (înregistrarea numelui de domeniu şi închirierea spaţiului de pe server), dar rolul nostru se axează în principal pe ultimii doi paşi. Preţurile pe care le oferim pentru serviciile noastre diferă de complexitatea paginii web pe care o doriţi şi de optimizarea pentru motoarele web de care aveţi nevoie, dar puteţi arunca o privire aici ca să vă faceţi o idee. Vă vom putea oferi preţul final doar după ce ne veţi oferi informaţii detaliate despre ce aveţi nevoie.

 

realizăm site-uriRealizăm site-uri de prezentare a activitățile tale și aplicații pentru internet care te ajută să-ți organizezi activitatea într-un mod cît mai eficientă și fără pierderi (în bani, timp și energie), oriunde te-ai afla. Ai nevoie de un magazin online sau o unealtă pe care să o ai la dispoziție mereu? Se poate rezolva cu condiția să rezervi un domeniu de internet și spațiu pe server, de aplicația ne ocupăm.

În completarea site-ului sau a aplicației web îți putem pune la dispoziție o aplicație pentru telefonul mobil sau o tabletă cu care să fii mereu informat despre ceea ce se întîmplă cu produsul oferit deja.

Consulting bussiness online / it Oferim consultanță pe marginea sistemelor informatice pe care le ai la dispoziție și îți oferim soluții pentru eficientizarea și dezvoltarea lor în continuare, îți analizăm activitatea companiei și / sau organizației și îți oferim soluții pentru proiectele pe care dorești să le pui în aplicare.

Dacă nu ai la dispoziție un site, un magazin online, o aplicație web sau pentru mobil (Android) dar vrei să-ți dezvolți așa ceva pentru tine sau pentru compania ta îți oferim consultația inițială, cea care este necesară înainte de a începe orice activitate pe marginea unui asemenea proiect.

developing appsDezvoltăm aplicații web și pentru dispozitive mobile (Android) pentru companii și organizații diverse, adaptate cerințelor și necesităților clienților. Prin intermediul lor angajații și colaboratorii pot lucra mai eficient și cu mai puține cheltuieli pentru companie: aplicațiile web pot fi accesate și prin navigatoarele de pe telefonul mobil și tabletă dar folosirea unei aplicații pentru mobil complementară poate face eficiența să crească (se pot scoate în evidență comunicarea dintre oameni sau alte lucruri mai puțin importante pe PC).

Oferim suport pentru aplicațiile folosite în mod curent și le dezvoltăm în continuare folosind tehnologii moderne.

search engine optimisation seoPartea de optimizare pentru motoarele de căutare este foarte importantă cînd vine vorba de site-uri - ele trebuie să îndeplinească anumite criterii pentru a apare cît mai des printre rezultatele căutărilor pe Google și Bing. SEO (search engine optimization) începe încă de la realizarea site-ului, magazinului sau platformei tale pentru că optimizarea asta implică o structură specifică a paginilor, implică ușurință în navigare a vizitatorilor (clienților tăi) și implică rapidate la încărcare. Site-urile predate de noi sînt deja optimizate, dar dacă ai deja o soluție implementată de altcineva îți analizăm website-ul și îți oferim consultanță - îți vom spune opțiunile pe care le ai la dispoziție pentru a crește vizibilitatea și traficul organic.

Distribuie acest URL pe media socială

"Cu capãtul arcurilor, trecînd,
rãzboinicii
mîngîie roua..."

Yosa Buson (1715-1783)

facebook sharing button
twitter sharing button
messenger sharing button
reddit sharing button
wordpress sharing button
whatsapp sharing button
tumblr sharing button
pinterest sharing button
blogger sharing button