SEO și importanța sitemap-urilor

Existã douã tipuri de sitemap-uri care sînt folosite acum în web design și seo: XML sitemap și HTML sitemap (care apare pe paginã). Au o structurã diferitã și nu au chiar aceleași ținte, dar au același scop: de a asigura cel mai bun acces la site și la toate paginile (articolele) de pe site.

Sitemap-urile sînt foarte importante dacã site-ul are conținut dinamic, dacã are pagini cu mult flash, meniuri DHTML de tip drop-down, meniuri css sau ajax, dacã este nou sau dacã nu are multe locații și are pagini care nu sînt prea vizibile sau chiar deloc vizibile (de exemplu arhivele și site-urile încã în lucru). Fișierele flash sînt fișiere compilate și încã nu sînt citite de cãtre motoarele de cãutare, fișierele apelate prin ajax și meniurile de tip drop-down sînt încã invizibile pentru cã programele de tip spider nu urmãresc locațiile javascript.

Sitemap-uri XML

Primul tip este de obicei un fișier XML generat (sau mai multe fișiere, depinzînd de caz) și este trimis motoarelor de cãutare folosind uneltele pentru webmasteri pentru a parcurge întreg site-ul și articolele de pe el mai rapid.

Scopul sitemap-urilor XML este de a instrui motoarele de cãutare în legãturã cu structura site-ului tãu web, despre cît de des este actualizat conținutul paginii și cînd este adãugat nou conținut pe site. Folosind un sitemap XML va asigura faptul cã toate paginile site-ului vor fi parcurse și indexate, paginile actualizate des de pe site-ul tãu sînt parcurse mai des, iar paginile noi sînt indexate mai rapid.

Structura standard a unui sitemap XML este disponibilã aici: http://www.sitemaps.org/protocol.php. Vã recomand scrierea sitemap-ului sub forma unui fișier cu nume standard (de exemplu sitemap.xml) în rãdãcina site-ului. De exemplu, acest site are http://www.supravirtual.ro/sitemap.xml. Cînd ai mai multe sitemap-uri XML (se poate întîmpla atunci cînd fișierul inițial este mult prea mare pentru a fi accesat în întregime de cãtre programele de tip spider ale motoarelor de cãutare) folosiți nume similare pentru toate fișierele și trimiteți-le prin uneltele pentru webmasteri.

Sitemap-ul ar trebui sã conținã URL-urile tuturor paginilor de pe site, iar asta înseamnã cã ar trebui sã fie actualizat de fiecare datã cînd este adãugatã o paginã nouã pe site (automat sau manual).

El nu este de obicei vãzut de cãtre vizitatorii umani, chiar dacã unii dintre ei pot accesa sitemap-urile XML (intenționat sau accidental), ele sînt "țintite" cãtre programele de tip spider ale motoarelor de cãutare.

Sitemap-urile HTML de pe paginã

Sitemap-urile XML sînt mai detaliate, dar sitemap-ul HTML este o reprezentare graficã mai bunã a arhitecturii website-ului. Sitemap-ul HTML este folosit în primul rînd pentru a asista vizitatorii umane la navigarea prin site, dar sînt folosite de asemenea de cãtre motoarele de cãutare pentru același lucru.

Din cauza acestui lucru sitemap-urile de pe paginã ar trebui sã fie conectate cu fiecare paginã a site-ului. Cel mai important aspect pe care trebuie sã vi-l amintiți este sã mențineți lucrurile cît mai simplu posibil. De exemplu, cele mai importante locații ar trebuie sã fie text clar (cu cuvinte cheie în interiorul textului ancorã) sau grafice cu frazele cheie în textul de la atribut ("alt text"). Ar trebui sã stabiliți un sistem de locații care pot fi percepute ușor și clar atît de cãtre oameni cît și de spider-ul unui motor de cãutare.

Conținutul este unul dintre cele mai importante elemente dintr-un site (alături de structura lui), dar este la fel de important ușurința cu care oamenii și motoarele de căutare ajung la el (adică accesibilitatea).

Dacã folosești cadre (frame-uri) în interiorul unui site (nu este recomandat); plaseazã întotdeauna locația sitemap-ului HTML în etichetele care nu aparțin unui cadru pe fiecare paginã a website-ului.

Dacã ai un site mare, cu sute sau mii de pagini (în timp jurnalele-blog-urile și ziarele electronice pot ajunge la asemenea dimensiuni) împarte navigarea în mai multe sitemap-uril HTML interconectate și împãrțite pe categorii. Adu-ți de asemenea aminte sã ții totul cît mai simplu posibil și pãstreazã numãrul maxim de locații din oricare sitemap undeva pe la 100  - vizitatorii umani se vor piede, se vor plictisi sau chiar mai rãu dacã vor ajune la o listã prea lungã de locații.

realizăm site-uriRealizăm site-uri de prezentare a activitățile tale și aplicații pentru internet care te ajută să-ți organizezi activitatea într-un mod cît mai eficientă și fără pierderi (în bani, timp și energie), oriunde te-ai afla. Ai nevoie de un magazin online sau o unealtă pe care să o ai la dispoziție mereu? Se poate rezolva cu condiția să rezervi un domeniu de internet și spațiu pe server, de aplicația ne ocupăm.

În completarea site-ului sau a aplicației web îți putem pune la dispoziție o aplicație pentru telefonul mobil sau o tabletă cu care să fii mereu informat despre ceea ce se întîmplă cu produsul oferit deja.

Consulting bussiness online / it Oferim consultanță pe marginea sistemelor informatice pe care le ai la dispoziție și îți oferim soluții pentru eficientizarea și dezvoltarea lor în continuare, îți analizăm activitatea companiei și / sau organizației și îți oferim soluții pentru proiectele pe care dorești să le pui în aplicare.

Dacă nu ai la dispoziție un site, un magazin online, o aplicație web sau pentru mobil (Android) dar vrei să-ți dezvolți așa ceva pentru tine sau pentru compania ta îți oferim consultația inițială, cea care este necesară înainte de a începe orice activitate pe marginea unui asemenea proiect.

developing appsDezvoltăm aplicații web și pentru dispozitive mobile (Android) pentru companii și organizații diverse, adaptate cerințelor și necesităților clienților. Prin intermediul lor angajații și colaboratorii pot lucra mai eficient și cu mai puține cheltuieli pentru companie: aplicațiile web pot fi accesate și prin navigatoarele de pe telefonul mobil și tabletă dar folosirea unei aplicații pentru mobil complementară poate face eficiența să crească (se pot scoate în evidență comunicarea dintre oameni sau alte lucruri mai puțin importante pe PC).

Oferim suport pentru aplicațiile folosite în mod curent și le dezvoltăm în continuare folosind tehnologii moderne.

search engine optimisation seoPartea de optimizare pentru motoarele de căutare este foarte importantă cînd vine vorba de site-uri - ele trebuie să îndeplinească anumite criterii pentru a apare cît mai des printre rezultatele căutărilor pe Google și Bing. SEO (search engine optimization) începe încă de la realizarea site-ului, magazinului sau platformei tale pentru că optimizarea asta implică o structură specifică a paginilor, implică ușurință în navigare a vizitatorilor (clienților tăi) și implică rapidate la încărcare. Site-urile predate de noi sînt deja optimizate, dar dacă ai deja o soluție implementată de altcineva îți analizăm website-ul și îți oferim consultanță - îți vom spune opțiunile pe care le ai la dispoziție pentru a crește vizibilitatea și traficul organic.

Distribuie acest URL pe media socială

"Cu capãtul arcurilor, trecînd,
rãzboinicii
mîngîie roua..."

Yosa Buson (1715-1783)

facebook sharing button
twitter sharing button
messenger sharing button
reddit sharing button
wordpress sharing button
whatsapp sharing button
tumblr sharing button
pinterest sharing button
blogger sharing button