Poate vi se pare ciudat sau interesant ce am vã spun acum, dar multe dintre paginile de prezentare ale firmelor (cel puțin cele românești) sînt foarte sãrace în conținut. Au o listã cu produse și servicii (uneori doar esențialul și nimic mai mult), ceva formular de contact și informații despre companie și cam atît. Cîteva dintre site-urile pe care le-am realizat pentru clienți de-a lungul timpului nu s-au schimbat prea mult în ultimele luni sau ultimii ani - s-au schimbat unele informații, produsele și serviciile, dar din punctul de vedere al motoarelor de cãutare sînt pe nicãieri tocmai din cauza lipsei de atenție pe care proprietarii lor le-o acordă. Însă este ceva des întîlnit - se poate observa cu ușurință și la alte site-uri: pe meleagurile cele mai consistente pagini sînt cele de știri, "blogurile" și paginile de anunțuri gratuite / directoarele web (și tocmai de aceea ultimele două categorii sînt preferate de cei fără prea multe resurse).
Principalul motiv pentru care paginile web e bine sã aibã un conținut cît mai consistent este optimizarea pentru motoarele de căutare. Scriind despre subiecte care au puncte comune cu produsele și serviciile oferite se genereazã mai mult trafic, iar pagina devine mult mai cunoscutã decît fãrã acel conținut. Chiar dacã vizitatorii vor ajunge mai degrabã pe conținutul auxiliar (și nu pe produse și servicii) existã șanse considerabile sã revinã pe paginã dacã gãsesc ceva interesant și demn de urmãrit mai departe și sã apeleze și la domeniul de activitate al firmei respective. Este o strategie ceva mai ieftină (și uneori mai eficientă) decît cumpărarea de publicitate în online și offline sau folosirea rețelelor sociale pentru a face site-ul mai cunoscut.
Ne tot lãudãm cã trãim în era informației, dar încã multor persoanel le lipsește acea educație de a folosi cu eficiențã informațiile pe care le avem la dispoziție. Situație în care apelează la un specialist în domeniu.